GSM-logo
خانهاخبار
زمزمه سخت‌تر شدن فیلترینگ به گوش می‌رسد

زمزمه سخت‌تر شدن فیلترینگ به گوش می‌رسد

آنطور که به نظر می‌رسد تحرکات جدید برای فیلترینگ در برنامه هفتم توسعه آغاز شده است و ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور اینترنت ایران با اختلالات جدی روبه‌رو شود.
۱۶ مرداد ۱۴۰۲

تبلیغات

home_header

قطعی اینترنت، کندی سرعت و فیلترینگ داستان دیروز و امروز نبوده و سالیان سال است که کاربران با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کنند. این در حالی است که محدودیت‌های ایجاد شده طی یک سال اخیر بیش از پیش نارضایتی کاربران را به دنبال داشته و می‌توان گفت که اکنون فیلترینگ به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های کاربران به خصوص صاحبان مشاغل آنلاین تبدیل شده است و آنطور که به نظر می‌رسد نه تنها فعلا پایانی برای محدودیت‌های اینترنتی وجود ندارد بلکه زمزمه سخت‌تر شدن فیلترینگ نیز به گوش می‌رسد.

بر اساس گزارش ایتنا، مصوبه جدید، یك نهاد «واحد» برای اجرای احكام و مواد شبكه ملی اطلاعات ایجاد شده و اینترنت ایران ممكن است با اختلال‌های جدیدی نیز روبه‌رو شود.

با تصویب احكام جدیدی در برنامه هفتم توسعه، فصل جدیدی از روابط كاربران اینترنت با قانونگذاران فضای مجازی در 5 سال آینده شكل می‌گیرد و حالا مجلس اصولگرا، در راستای اجرایی شدن هر چه بیشتر «شبكه ملی اطلاعات» گام برداشته است.

image

در تازه‌ترین تحركات مجلس، كمیسیون تلفیق بررسی‌كننده لایحه برنامه هفتم توسعه، مركز ملی فضای مجازی را ملزم كرده تا «سندی» را تحت عنوان «سیاست‌ها و الزامات تنظیم‌گری سكوهای فضای مجازی و اقتصاد دیجیتال» در مدت سه ماه تدوین كند. این سند سپس باید به تصویب شورای عالی فضای مجازی برسد. بعد از تصویب این سند، تمام تنظیم‌گران بخشی و پلتفرم‌های فضای مجازی مكلف به اجرای آن هستند.

بر اساس مصوبه كمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، هرگونه «مسدودسازی» یا «پالایش» پلتفرم‌های فضای مجازی‌را به عهده «مركز ملی فضای مجازی» گذاشته است. محسن زنگنه‌، سخنگوی كمیسیون تلفیق بررسی‌كننده لایحه برنامه هفتم توسعه كه این موضوع را توضیح داده، می‌گوید: هدف از این مصوبه این بوده كه «دیگر شاهد نباشیم كه دستگاه‌های مختلف بخواهند تصمیماتی را خلاف این سند بگیرند.»

بررسی اوضاع بحرانی اینترنت در ایران

سخت‌تر شدن فیلترینگ در حالی است که همین الان هم شرایط اینترنتی کشور در وضعیت نامطلوبی به سر می‌برد. برای اثبات این مسئله کافی است که نگاهی به گزارش اخیر انجمن تجارت الکترونیک تهران درخصوص وضعیت اینترنت در کشور بندازیم.

انجمن تجارت الکترونیک تهران در گزارشی تحلیلی اختلالات، محدودیت‌ها و سرعت اینترنت در ایران را بررسی کرده که نتایج آن اگرچه قابل انتظار اما تکان‌دهنده است. این گزارش کیفیت پایین اینترنت را به دلیل محدودیت‌ها، اختلالات و سرعت پایین می‌داند و به این نتیجه رسیده که در بین ۱۰۰ کشور جهان با بیشترین تولید ناخالص ملی، ایران پس از میانمار دومین اینترنت پراختلال، پس از چین دومین اینترنت محدود جهان و جزو ۵ اینترنت کند جهان است. حال نمی‌توان تصور کرد که اگر محدودیت‌ها از این سخت‌تر شود چه سرنوشتی در انتظار اینترنت کشور، کاربران و مشاغل آنلاین خواهد بود.


نظرات (4 نظر)

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

اندروید

۱۴۰۲/۵/۱۸
ما خیلی خوبیم...ن.باریکلا...ن...باریکلا....ن....باریکلا..

میثم

۱۴۰۲/۵/۱۷
خدا را شکر

رضا

۱۴۰۲/۵/۱۶
این که پلتفرم های فریب عمومی و جاسوسی آمریکا فیلتر شده وضعیت بحرانی اینترنته؟؟؟

mahdi

۱۴۰۲/۵/۱۶
از این عالی تر نمیشه چقد خوشحالم تو کشور ایران زندگی میکنم! (:

پیشنهاد سردبیر

home_header